Voedingsmiddelen die u nooit aan uw hond moet geven: Wat te vermijden voor hun gezondheid
/
/
Voedingsmiddelen die u nooit aan uw hond moet geven: Wat te vermijden voor hun gezondheid

Voedingsmiddelen die u nooit aan uw hond moet geven: Wat te vermijden voor hun gezondheid

Uw hond het verkeerde voer geven kan leiden tot een aantal ernstige gezondheidsproblemen, van maag- en darmproblemen tot overgewicht. Het is belangrijk om te weten welk voedsel u moet vermijden als het gaat om het dieet van uw pup. Hoewel er veel voedzame en gezonde opties zijn die u uw pup kunt geven, zijn er ook enkele voedingsmiddelen die nooit aan honden mogen worden gegeven. De basis van uw huisdier blijft een goede portie hondenbrokken. Hier kan nooit iets mee fout gaan.

Deze voedingsmiddelen mogen nooit aan uw hond worden gegeven, hoezeer ze ook smeken. In dit artikel leest u wat deze gevaarlijke voedingsmiddelen zijn en waarom ze moeten worden vermeden voor hun gezondheid. Van chocolade tot avocado’s, dit zijn de top voedingsmiddelen die u nooit aan uw hond moet geven.

Gevaarlijk voedsel

Er zijn veel gezonde voedingsmiddelen die uw pup kan eten, maar er zijn er ook die nooit aan honden mogen worden gegeven. Dit artikel zal u vertellen wat deze gevaarlijke voedingsmiddelen zijn en waarom ze vermeden moeten worden voor hun gezondheid. Van chocolade tot avocado’s, dit zijn de top 10 voedingsmiddelen die u nooit aan uw hond moet geven.

Dit artikel zal u vertellen wat deze gevaarlijke voedingsmiddelen zijn en waarom ze moeten worden vermeden voor hun gezondheid.Van chocolade tot avocado’s, dit zijn de voedingsmiddelen die u nooit aan uw hond moet geven.

Chocolade

Chocolade is een heerlijke traktatie voor mensen, maar het wordt niet aanbevolen voor honden. Het bevat cafeïne, fenylethylamine (PEA) en theobromine, allemaal verbindingen die voorkomen in veel stimulerende middelen in koffie en thee. Cafeïne is een stimulerend middel dat bij bepaalde honden hyperactiviteit, angst en zelfs toevallen kan veroorzaken. PEA en theobromine zijn beide verbindingen die een vergelijkbaar effect hebben op het zenuwstelsel als mensen en in verband worden gebracht met de ontwikkeling van kanker bij mensen. Er zijn ook vele andere redenen om uw hond geen chocolade te geven, waaronder het feit dat het overtollig vet en calorieën bevat. Vooral zwaarlijvige honden kunnen een aandoening ontwikkelen die bekend staat als pancreaslipidose, waarbij vet zich ophoopt in de alvleesklier en ernstige, zelfs dodelijke, complicaties veroorzaakt.

Uien en knoflook

Uien en knoflook zijn beide ingrediënten in veel Italiaanse en Chinese gerechten, en ze worden ook vaak geserveerd met vlees. Hoewel deze ingrediënten lekker kunnen zijn, zijn ze erg scherp en kunnen ze irritatie veroorzaken in de maag van veel honden. Ui en knoflook bevatten beide het aminozuur allantoïne, dat lijkt op menselijke histamine en waarvan bekend is dat het bij bepaalde honden een allergische reactie veroorzaakt. Histamine is een irriterende stof die huidaandoeningen kan veroorzaken zoals pruritus (een zeer jeukende en ongemakkelijke jeuk) en verwijde pupillen, en het kan zelfs een ernstige longaandoening veroorzaken die bronchiale dysplasie wordt genoemd.

Avocado

Deze heerlijke vrucht is een gezonde toevoeging aan veel menselijke diëten, maar mag nooit aan honden worden gegeven. Avocado’s bevatten veel vet, wat een ernstig probleem kan zijn voor de stofwisseling van veel honden. Overtollig vet in het lichaam kan leiden tot een aandoening die pancreatitis wordt genoemd, waarbij de alvleesklier ontstoken en gezwollen raakt en de cellen doodt die verantwoordelijk zijn voor het maken van insuline, een eiwit dat de bloedsuikerspiegel regelt bij honden met diabetes. Het hoge vetgehalte van avocado’s kan ook leiden tot leververvetting, waarbij overtollig vet zich ophoopt in de lever, waardoor deze groter wordt. Andere ernstige gezondheidsaandoeningen kunnen ook worden veroorzaakt door overtollig vet in het lichaam, waaronder hartaandoeningen en zelfs kanker. Deze aandoeningen zijn zeer ernstig en moeten worden aangepakt, dus avocado moet worden vermeden voor de gezondheid van uw hond.

Druiven en Rozijnen

Druiven en rozijnen worden vaak geserveerd als onderdeel van een dessert, en ze worden ook gebruikt in veel verwerkt voedsel. Deze items zijn extreem suikerrijk en moeten worden vermeden voor de gezondheid van zowel mens als hond. Een teveel aan suiker in het lichaam kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties, waaronder obesitas, diabetes, gebitsproblemen, gistinfecties en zelfs bepaalde vormen van kanker. Ze bevatten ook veel calorieën, dus zwaarlijvige honden moeten ze ook vermijden.

Macadamianoten

Macadamianoten zijn extreem vetrijk en moeten vermeden worden om dezelfde reden waarom je avocado’s moet vermijden. Een teveel aan vet in het lichaam kan leiden tot pancreatitis, leververvetting en zelfs kanker. Ze zijn ook zeer calorierijk, dus gevaarlijk voor zwaarlijvige honden. Macadamianoten worden ook in verband gebracht met een bepaald soort voedselallergie voor honden, waarbij honden een huidaandoening ontwikkelen die bekend staat als macadamianoot dermatitis. Macadamianootdermatitis is een zeer jeukende en ongemakkelijke aandoening waarbij honden een rode of schilferige uitslag op hun lichaam krijgen. Het is zeer ernstig en moet met de grootste zorg en voorzichtigheid worden behandeld, dus macadamianoten moeten worden vermeden voor de gezondheid van uw hond.

Xylitol (suikervervanger)

Xylitol is een veel voorkomende zoetstof in veel kauwgom en andere suikervrije producten. Dit ingrediënt lijkt qua structuur erg op suiker, maar het bevat geen calorieën of andere schadelijke bestanddelen die in suiker voorkomen wanneer het door het spijsverteringsstelsel gaat. Xylitol moet worden vermeden voor de gezondheid van mens en hond.

Xylitol is erg zoet en kan verleidelijk zijn om aan uw hond te geven, maar het is erg gevaarlijk voor hun gezondheid. Het is erg zoet en kan verleidelijk zijn om aan uw hond te geven, maar het is erg gevaarlijk voor zijn gezondheid.

Koffie en thee

Koffie en thee zijn heerlijke dranken waar veel mensen van genieten, maar ze moeten worden vermeden voor de gezondheid van mens en hond. Veel mensen weten niet dat de “cafeïnevrije” v

ersies van deze dranken vaak nog aanzienlijke hoeveelheden cafeïne bevatten die schadelijk kunnen zijn voor honden.

Koffie is ook erg zuur en heeft een hoog zuurgehalte, wat een zeer nadelig effect kan hebben op de bacteriën in het spijsverteringskanaal. Dit kan leiden tot een aantal aandoeningen, waaronder allergische reacties, bacteriële overgroei, en zelfs een gevaarlijke aandoening genaamd gastric dilation volvulus (GDV), waarbij de maag abnormaal wordt uitgerekt. Al deze aandoeningen kunnen ernstig zijn en moeten met zorg en voorzichtigheid worden behandeld, dus koffie en thee moeten worden vermeden voor de gezondheid van uw hond.

Alcohol

Alcohol is een zeer gevaarlijke en giftige stof die kan leiden tot gevaarlijke gezondheidsaandoeningen bij zowel mensen als honden. Het bevat veel calorieën en kan leiden tot obesitas, diabetes, hart- en leverziekten en zelfs bepaalde vormen van kanker. Sommige honden kunnen alcohol beter metaboliseren dan andere, dus een klein percentage honden kan ernstige gezondheidsproblemen ontwikkelen door het drinken van alcohol.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.